20 Aralık 2017 Çarşamba

Türk Pipo Tütünü/Yayladağ yıllanmaya müsait midir ?



Merhaba,



Genel olarak oriental tütünler kısmen yıllanmaya müsaittirler. Bazı tütünler vardır gerçekten yıllandıkça lezzeti katlanıp hazzı maksimum seviyeye ulaşabilir ve bazı tütünler vardır zaman geçtikçe -nemine göre- ya sadece kurur ya da sadece çürür...

Münferit olarak incelersek Türk Pipo Tütünü ve Yayladağ ise ya sadece kuruyup ya da sadece çürüyen tütünlerdendir. Daha önceki tecrübelerime istinaden, şeker miktarı yüksek olan bu tütünlerde zaman geçtikçe kristalleşme gözlensede tadı berbat bir hal almaktadır. "Her kristalleşen tütün, güzel bir içim sunar." demek yanlış olacaktır.


Oriental tütünler ekseriyetle virginia ve/veya periq harmanları içerisinde verimli bir biçimde yıllanıp lezzeti katlanmaktadır. Bu tarz tütünlere örnek olarak ise McClelland Tudor Castle verilebilir...



Saf virginia ve virginia/periq harmanları yıllanmaya en çok müsait tütünlerdendir....


      McCelland 40th Anniversary


                                                                                                       McClelland Beacon                                                                                               


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *