Sertlik: Orta
Aroma: Yok
Lezzet: Orta
Kesim: Crumble Cake
İçerik: Black Cavendish-Latakia-Oriental-Perique-Virginia
Derecelendirme: ✪✪✪✪
"Balkan Harmanı" sıfatıyla, en beğendiğim ürün olan Plum Pudding Special Reserve, belirli aralıklarla sınırlı sayıda üretilen lezzetlerden biri. Günlük olarak balkan harmanlarına nazaran ingiliz harmanları tercih etsemde, Plum Pudding S.R. bu alışkanlığımı -temin edebildiğim sürece- değiştireceğe benziyor. Zira epeyce farklı bir ürün, teşbihte hata olmaz derler ama ingiliz harmanı lezzetiyle başlayıp, latakianın peyderpey baskınlığını artırarak balkan harmanlarına kayan bir içimi var.
Kutu açılışı latakianın odunsu-isli kokusu ile hafif ekşimsi dokunuşlarla açılıyor. Taze haliyle tüketmenizi önermem, asgari 2-3 hafta kadar ağzı çok sıkı olmayan bir kavanozda dinlendirmenizi öneririm, aksi takdirde latakia esansı biraz baskın gelebilir.
Kesim, kutu açıklamasında "plug" olarak tasnif edilmişse de aslında "crumble cake" preslemeye yakın. Bıçak kullanmadan rahatlıkla ufalanabiliyor, tahmin edileceği gibi açılışı nemli olarak sunan Plum Pudding Special Reserve, dinlenme sonrasında da bir süre kurutmaya ihtiyaç duyuyor.
Uygun nem seviyesinde, çok sık olmayacak şekilde yapılan dolumlarla(Sık sık tamper ile tütünü harlayıp, bastırarak...) daha güzel bir içim sunuyor. Topak yapmak veya sık yapılan ribbon dolumlarda istediğim lezzeti tam alamadım zira latakia fazla ısınırak gölgeleme yapabiliyor.
Flake doluma da pek müsait bir ürün değil, bu tütünle en iyi lezzeti gevşek ribbon dolumlarla sakin bir içim içerek elde ettim.
İçim latakia, virginia, oriental ağırlıklı olarak başlıyor. Ortalara doğru artan hafif sertlik ve baharatlı lezzetler ise periqin rol çalmaya çalışması olarak görülüyor. Latakia klasik otsu-odunsu-isli ve içim boyunca kendini unutturmuyor. Virginalar ekşimsi-tatlı, ekşimsi erik-kuru meyve lezzetleri alışılan virgina tatlılığından biraz daha baskın. Orientaller yağlı-hafif baharatlı. Ve cavendish, daha doğrusu " unsweetened" yani aromalandırılmamış diyebileceğimiz klasik cavendish. Virginia tabanlı olduğunu düşündüğüm cavendishler, karamelli-kolalı bir tatlılık sunuyor ve içimin başından sonuna alttan alta hissediliyor...
Sonlara doğru sertlik bir tık artarak "orta" seviyesine kayıyor. Her şartta piponun dibinde nem bırakan, Plum Puddin S.R. içimde ise sulanma yaşatmıyor, ısınmaya ise biraz müsait, bu sebeple yavaş içim şart.
Çoktan, balkan harmanı fanatiklerinin baştacı olmuş bu lezzete denk gelirseniz kaçırmamanızı ve bir kere dahi olsa denemenizi öneririm.
Aroma: Yok
Lezzet: Orta
Kesim: Crumble Cake
İçerik: Black Cavendish-Latakia-Oriental-Perique-Virginia
Derecelendirme: ✪✪✪✪
"Balkan Harmanı" sıfatıyla, en beğendiğim ürün olan Plum Pudding Special Reserve, belirli aralıklarla sınırlı sayıda üretilen lezzetlerden biri. Günlük olarak balkan harmanlarına nazaran ingiliz harmanları tercih etsemde, Plum Pudding S.R. bu alışkanlığımı -temin edebildiğim sürece- değiştireceğe benziyor. Zira epeyce farklı bir ürün, teşbihte hata olmaz derler ama ingiliz harmanı lezzetiyle başlayıp, latakianın peyderpey baskınlığını artırarak balkan harmanlarına kayan bir içimi var.
Kutu açılışı latakianın odunsu-isli kokusu ile hafif ekşimsi dokunuşlarla açılıyor. Taze haliyle tüketmenizi önermem, asgari 2-3 hafta kadar ağzı çok sıkı olmayan bir kavanozda dinlendirmenizi öneririm, aksi takdirde latakia esansı biraz baskın gelebilir.
Kesim, kutu açıklamasında "plug" olarak tasnif edilmişse de aslında "crumble cake" preslemeye yakın. Bıçak kullanmadan rahatlıkla ufalanabiliyor, tahmin edileceği gibi açılışı nemli olarak sunan Plum Pudding Special Reserve, dinlenme sonrasında da bir süre kurutmaya ihtiyaç duyuyor.
Uygun nem seviyesinde, çok sık olmayacak şekilde yapılan dolumlarla(Sık sık tamper ile tütünü harlayıp, bastırarak...) daha güzel bir içim sunuyor. Topak yapmak veya sık yapılan ribbon dolumlarda istediğim lezzeti tam alamadım zira latakia fazla ısınırak gölgeleme yapabiliyor.
Flake doluma da pek müsait bir ürün değil, bu tütünle en iyi lezzeti gevşek ribbon dolumlarla sakin bir içim içerek elde ettim.
İçim latakia, virginia, oriental ağırlıklı olarak başlıyor. Ortalara doğru artan hafif sertlik ve baharatlı lezzetler ise periqin rol çalmaya çalışması olarak görülüyor. Latakia klasik otsu-odunsu-isli ve içim boyunca kendini unutturmuyor. Virginalar ekşimsi-tatlı, ekşimsi erik-kuru meyve lezzetleri alışılan virgina tatlılığından biraz daha baskın. Orientaller yağlı-hafif baharatlı. Ve cavendish, daha doğrusu " unsweetened" yani aromalandırılmamış diyebileceğimiz klasik cavendish. Virginia tabanlı olduğunu düşündüğüm cavendishler, karamelli-kolalı bir tatlılık sunuyor ve içimin başından sonuna alttan alta hissediliyor...
Sonlara doğru sertlik bir tık artarak "orta" seviyesine kayıyor. Her şartta piponun dibinde nem bırakan, Plum Puddin S.R. içimde ise sulanma yaşatmıyor, ısınmaya ise biraz müsait, bu sebeple yavaş içim şart.
Çoktan, balkan harmanı fanatiklerinin baştacı olmuş bu lezzete denk gelirseniz kaçırmamanızı ve bir kere dahi olsa denemenizi öneririm.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkürler...